Kamera ve İzleme Sistemleri Birimi Hizmetleri

Sorumlu Personel Şevket DEMİRCİ, M. Kürşad EYİCİ, Furkan ALTINKAYNAK

Kampüs içerisinde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi binası, Sosyal Tesisler binası, Yüzme Havuzu binası, Spor Salonu binası, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Binası, Merkezi Derslik Binası, Merkezi Konferans Binasına güvenlik kamera sistemi kurulması için bina mimari proje üzerinde ve fiziksel olarak yer tespiti yapılmıştır. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının kamera sayısı artırılmıştır. Kameralara ait sistem odaları keşfi yapılarak bu odalara kablolama ve kanallama çalışması yapılmıştır. Sistem odalarında kameraların bağlı olduğu anahtar cihazları montajı yapılmıştır ve bu cihazların Rektörlük binasında bulunan ana sistem odası ile fiber optik kablo üzerinde iletişim kurması sağlanmıştır.

Yapı İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonu ile kampüs içerisinde belirli noktalara saha direkleri, kabinetleri ile bunlara kablolama ve altyapı çalışması projelendirilmiştir. Yapılan bu altyapı çalışması ile kampüs çevre güvenlik kameraları montajı yapılarak sisteme entegre edilmiştir.

Merkezi İzleme Odasında artan kamera sayılarını çoklu ekranlarda izleyebilmek için led ekran sayıları artırılmıştır. Mevcutta iki adet olan ekran sayısı altı adete çıkarılmıştır.

İslami İlimler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Rektörlük binalarında bulunan kameraları anlık izlemeleri için izleme bilgisayarları kurulmuştur.

Kamera Sistem Odasında ise artan kamera sayıları ile görüntü saklama süresinin 45 günlük kayıt alabilmesi için üç adet kayıt cihazı daha sisteme dahil edilmiştir.

Birimler

90

Genel Toplam

302

Toplamda binalarda 17 adet kenar anahtar cihazı, çevre kameraları için ise 21 adet kenar anahtar cihazı kullanılmıştır.

Ayrıca Aksaray Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu, Şereflikoçhisar Uygulama Oteli ve Ortaköy Meslek Yüksekokulu'na kapalı devre kamera sistemi kurulmuştur.