Akıllı Geçiş Sistemi (AGS) Birimi Hizmetleri

Sorumlu Personel M. Kürşad EYİCİ, Furkan ALTINKAYNAK, İ. Zekeriya URASOĞLU, Şevket DEMİRCİ,

Akıllı Geçiş Sistemi

Aksaray Üniversitesi Akıllı Geçiş Sistemi projesi 2016 yılında hayata geçirilmiştir. Sistem 2017 yılı sonu itibari ile 26900 kullanıcı faydalanmaktadır.

Akıllı Geçiş Sistemine entegre olarak çalışan Ders Dışı Etkinlik Faaliyeti yoklama takibinin eğitim-öğretim yılı boyunca yürütülmesi için bakım, onarım ve güncellemesi yapılmıştır.

Kampüs Ana giriş - çıkış kapılarında Akıllı Geçiş Sistemi olarak adlandırılan araç geçişlerini otomatik olarak sağlayan sisteme yeni kullanıcılar eklenmiş olup geçiş süresi biten kullanıcılardan süre uzatım talebi olanların süreleri gerekli evrakları temin edilerek uzatılmıştır.

Yine aynı sisteme dahil bina kapı giriş çıkışlarında personel ve misafir kullanıcıların yetki tanımlamaları yapılmıştır. Sisteme ek olarak Rektörlük binasındaki makam katları ile diğer birimleri birbirine bağlayan sekiz adet kapıya akıllı geçiş sistemi kurulmuştur. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık giriş kapısına ve Merkezi Derslik binası personel giriş kapısına akıllı geçiş sistemi kurulmuştur. Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümüne ait beş adet laboratuar kapısına da akıllı geçiş sistemi kurulmuştur.